SCOPE 2018(1) – De kracht van een gigant

Groots met een zacht g

Deze SCOPE is de eerste welke pronkt met het nummer 25. Aan het einde van dit jaar heeft de SCOPE 25 volledige jaargangen en dat is iets om trots op te zijn. De SCOPE begon destijds uit een samenwerking van het blad van Industria en het blad van de Alumni vereniging. In deze en komende SCOPE’s is daarom te lezen over de afgelopen 25 jaar met onder andere een interview met de eerste hoofdredacteur. Daarnaast zijn jaargang een tot en met vijf samengevat en is van elk van deze SCOPE’s te lezen wat de betreffende SCOPE te bieden heeft.

Naast het 25 jaar SCOPE katern biedt het thema van deze SCOPE een kijk op twee grote multinationals; ASML en AkzoNobel. Twee verschillende branches maar beiden erg groot in wat ze doen. Wat zijn de uitdagingen die hierbij komen kijken? Oud-voorzitter van Industria, Paul Enders, vertelt over de krachten die ASML zo groot maken en waar de uitdagingen liggen. Binnen AkzoNobel vertelt oud technisch bedrijfskundige Stefan Jorna over de uitdagingen die op mondiaal niveau liggen binnen de branche.

Naast het thema-katern biedt deze SCOPE meer leesplezier. Een artikel over de groei van de faculteit toont een interessant inzicht in de groei over de afgelopen jaren en waar we in de toekomst naartoe gaan. Verder biedt SAP een inzicht in de carrière mogelijkheden bij het bedrijf. Ook vertelt Robert van den Heuvel over internationaal zaken doen.

Al met al veel leesplezier in deze SCOPE. In totaal vormt deze editie dus ook het begin van een beknopte samenvatting van de afgelopen 25 jaar. Op naar nog eens zo’n periode!

Ward Beekmans
Hoofdredacteur

SCOPE 2018(1)