SCOPE 2019(1) – DISRUPTIVE CHANGE

Vooruitgang

Zes jaar geleden werd er voor het eerst gesproken over de verhuizing van studievereniging Industria naar Atlas, het gerenoveerde hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven. Sindsdien is er geïnventariseerd, zijn er plannen gemaakt, is er onderhandeld, zijn er knopen doorgehakt en nu heeft de verhuizing daadwerkelijk plaatsgevonden. Studievereniging Industria heeft na 55 jaar een nieuwe adres, en is per 4 februari 2019 gevestigd in Atlas!

Toen ik aan mijn bestuursjaar begon, merkte ik in de wandelgangen dat er toch wat zorgen waren over de verhuizing onder niet alleen het personeel van de TU/e, maar ook onder de studenten. “Kan dit nog wel in het nieuwe gebouw? Hoe gaan we dat doen straks in Atlas? Is er wel genoeg ruimte?” Deze geluiden ving ik af en toe op. Toch overheerste het enthousiasme. Menig student dacht maar al te graag mee over hoe de ruimtes van Industria ingericht en gebruikt zouden moeten worden. De schaarse rondleidingen die plaatsvonden in de laatste fase van de bouw waren ook erg populair. De eerste weken in Atlas waren af en toe nog wat rommelig, en we lopen soms tegen wat onverwachte problemen aan. We stellen ons echter flexibel op en benutten we de nieuwe mogelijkheden om de komende jaren voor Industria tot een succes te maken in onze nieuwe omgeving!

In deze editie is er, naast de verhuizing van Industria, aandacht voor de aankomende en ingrijpende verandering in Europa, de Brexit. Daarnaast vertellen de oprichters van Maps Untold over de toepassing van zelflerende algoritmes in reisadvies en is er aandacht voor wonen, werken en studeren in Taiwan en Singapore. Als laatste vertellen onze oud-receptionistes Daniëlle en Jacqueline over hun tijd in het Paviljoen, en vertelt Tom van Woensel over de transitie die het ESCF momenteel doormaakt.

Ik wens u veel leesplezier en u bent van harte uitgenodigd om Industria eens op te zoeken op ons nieuwe adres!

Merijn Boer
Hoofdredacteur

SCOPE 2019(1)