SCOPE 2019(2) – COMPLEX NETWORKS

Een vereniging om trots op te zijn

Het eind van het collegejaar nadert snel. Dat betekent dat mijn taken als Project Manager van studievereniging Industria en als Hoofdredacteur van de SCOPE er bijna op zitten. Van tevoren ben ik vaak gewaarschuwd: zorg dat je vaak geniet, want het is voorbij voordat je het weet! Wat denk je? Het is voorbij voordat ik het in de gaten had.

Tussen de afronding van mijn taken door, is er af en toe wel wat tijd om eens terug te blikken op het afgelopen jaar. Wanneer ik terug scrol door mijn agenda, realiseer ik me wat voor moois we allemaal hebben meegemaakt als bestuur: Een jaar vol met heel erg veel interessante, leerzame en leuke activiteiten.

Dit alles wordt georganiseerd voor en door studenten. Deze studenten willen meer dan alleen studeren. Ze steken elkaar aan met hun enthousiaste, komen samen en zetten een eindresultaat neer waar me met zijn allen van kunnen genieten. Het zijn deze studenten die Industria maken tot wat het is: een vereniging waar ik, en met mij vele anderen, trots op ben!

Ook dit maal is het de SCOPE commissie gelukt om een mooie editie voor u op te leveren. We leven in een wereld waar de lijntjes steeds korter worden en tegelijk het aantal lijntjes exponentieel toeneemt. Denk hierbij aan wat de komst van het internet ons heeft gebracht. SCOPE besteedt daarom aandacht aan bedrijven die deze complexiteit goed onder de knie lijken te hebben. Onder andere ASML, KLM en Prodrive gunnen ons een kijkje achter de schermen en lichten toe hoe zij omgaan met de hedendaagse uitdagingen.

Daarnaast besteden we deze editie aandacht aan hervormingen binnen onze faculteit en zijn er interessante persoonlijke verhalen te lezen uit zowel het binnen- als buitenland. Voor de oprichters van Hable, een startup bedrijf dat zich concentreert op het maken van toegankelijke producten voor blinden en slechtzienden, ziet de toekomt er zonnig uit. Zij lichten hun idee toe in de Elevator Pitch.

Ik wens u veel leesplezier!

Merijn Boer
Hoofdredacteur

SCOPE 2019(2)