Unilever

Wat we doen
Unilever is een van de meest toonaangevende producenten van consumentenproducten. Elke dag gebruiken 2 miljard mensen in meer dan 190 landen een van onze meer dan 400 merken. Bij Unilever werken we aan een betere toekomst, iedere dag, met merken en diensten die mensen helpen er goed uit te zien, zich goed te voelen en meer uit het leven te halen.

Waarom je carrière starten bij Unilever?
Unilever biedt ontwikkelingsmogelijkheden van topkwaliteit in een uitdagende en dynamische werkomgeving. Getalenteerde mensen met energie, creativiteit en passie werken nauw samen om ambitieuze doelen te realiseren en jij kunt daaraan bijdragen. Wanneer je de juiste capaciteiten hebt, kun je starten als Trainee in het Unilever Future Leaders Programme (UFLP). Je krijgt dan direct veel verantwoordelijkheden die je de kans geven daadwerkelijk impact te hebben op onze merken, processen en mensen. Je persoonlijke en professionele ontwikkeling zullen worden ondersteund door middel van de beste trainingen die er zijn en via coaching door onze senior managers. Het UFLP duurt 2,5 a 3 jaar waarin je 2 a 4 keer roteert binnen je discipline. De disciplines waar je op kunt solliciteren zijn Supply Chain, R&D, Marketing, Customer Development, Human Resources en Finance.

Drie manieren waarop je bij ons leert
Tijdens het Unilever Future Leaders Programme zijn er drie manieren waarop je bij ons leert; in de praktijk, via onze mensen en door formele trainingen.

Formeel: Als Future Leader (trainee) krijg je een traject waarin je drie jaar lang een reeks vak gerelateerde trainingen zal krijgen. De trainingen worden inhouse gegeven en bestaan uit meer algemene trainingen (time management, project management, leiderschapstrainingen, presentatievaardigheden) en trainingen om je business acumen te versterken.

In de praktijk: Vanaf dag een krijg je veel verantwoordelijkheid en werk je aan uitdagende projecten. Ook leer je door verschillende rotaties in je discipline en internationale plaatsingen. Dit levert een brede en verdiepende basis aan werkervaring op, die zal bijdragen aan je groei tot manager.

Via onze mensen: Door ondersteuning en begeleiding van mentors, senior leaders, Vice Presidents, directors en experts in jouw gebied krijg jij als Future Leader (trainee) de ruimte om jouw vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens het UFLP word je gekoppeld aan een ‘buddy’, een huidige of voormalige trainee, die je ontwikkeling begrijpt. Via deze wegen zal je veel individuele coaching krijgen.

Onboarding
Unilever Future Leaders (trainees) hebben een uitgebreid onboarding programma, waarin ze beginnen met het verwerven van de benodigde kennis, skills, en vaardigheden om hun rol effectief te vervullen. De gestructureerde onboarding bestaat o.a. uit trainingen, workshops, en interactie met Unilever senior leaders, op lokaal en Europees niveau. Dit zorgt ervoor dat alle Future Leaders consistent worden opgeleid en snel integreren in Unilever; en dus sneller impact kunnen maken op de business.

We vinden het belangrijk dat Future Leaders zich welkom voelen, en steun krijgen vanuit de organisatie tijdens hun overgang naar een uitdagende baan. Wij denken dat dit ervoor zal zorgen dat ze succesvol zijn in hun rol, en zichzelf sneller kunnen ontwikkelen.

Rotaties
Binnen het UFLP programma vinden verschillende rotaties plaats. Een rotatie is een project, of rol waar Future Leaders voor een bepaalde, vooraf vastgestelde, periode aan zullen werken tijdens het programma. Alle Future Leaders zullen verschillende rotaties doen, de duur en hoeveelheid is o.a. afhankelijk van de discipline. Deze rotaties zijn bedoeld om Future Leaders kennis te laten maken met verschillende facetten van Unilever. Dit levert een brede, en verdiepende basis aan werkervaring op, die kan bijdragen aan de groei van trainee naar een Managers rol na afsluiting van het programma.