Your browser does not support JavaScript! Please disable noscript or update your browser. (Resizing your browser window to a small width also helps.)
\ SCOPE \

SCOPE Juni 2017 – Industrie 4.0

De overbodige diersoort Afgelopen november werd ik in Stuttgart tijdens een reisje met Industria voor het eerst geconfronteerd met het fenomeen Industrie 4.0. Vrijwel elk universiteits- en bedrijfsbezoek stond in het thema van deze vierde industriële revolutie. Zo hebben we in de fabriek van Kärcher, bekend van hoge drukreinigers en schoonmaakmachines, verschillende voorbeelden gezien. Er werd bijvoorbeeld gebruik gemaakt van… Read more »

SCOPE Maart 2017 – Duurzame Supply Chains

Duurzaamheid, iedereen heeft het erover, maar wat is het nou eigenlijk? Een blik op de Eerste-Hulp-Bij-Studentenzaken-site Wikipedia maakt ons ook niet veel wijzer. Deze verzamelde wijsheid van de wereld komt met een breed scala aan mogelijkheden: van een duurzaam verblijf tot een duurzaam goed en van duurzaam beleggen tot duurzame landbouw. Maar volgens mij heeft het als strekking dat eigenlijk… Read more »

SCOPE December 2016 – Exponentiële Organisaties

Beginnen in je schuurtje en eindigen in een wolkenkrabber, dat moet toch wel de droom zijn van elke startende ondernemer. Als ondernemer is het tegenwoordig zaak om ervoor te zorgen dat je snel genoeg groeit om niet overrompeld te worden door de concurrentie. Dit zorgt voor de trend dat ondernemingen tegenwoordig niet meer lineair groeien, maar exponentieel. Bedrijven schieten als… Read more »